Login

Signup

CIC slaví 20 let benefičním koncertem

1. 6. 2023 | 0 Comments
featured-image

Centrum pro integraci cizinců/Centre for integration of foreigners slaví 20. narozeniny! A to benefičním koncertem ve Vinohradském pivovaru 15. 6. 2023.

Bližší informace zde.

1. června 2023

Z tiskové zprávy CIC:

S mottem „Pomáháme imigrantům stát se našimi spoluobčany“ začal CIC v roce 2003 poskytovat integrační služby pro cizince. Nejprve šlo o sociální poradenství, postupně ale na potřeby klientů začaly navazovat další služby. V současnosti tak kromě témat jako je pobytový status či sociální zabezpečení pomáhá CIC klientům například se zapojením na trh práce, dětem a teenagerům se vstupem do školního systému či nastávajícím maminkám s přípravou na porod a následnou zdravotní péčí v české nemocnici. Propojení s dobrovolnickým programem pak napomáhá navazování kontaktů mezi cizinci a českou majoritou, osvojování místních zvyků a tréninku češtiny.

Znalost jazyka je samozřejmě nedílnou součástí integrace do společnosti. V kurzech CIC se čeština vyučuje prostřednictvím nízkoprahové metodiky, která umožňuje účast všem zájemcům nehledě na jejich mateřský jazyk. Z dlouholeté praxe také vychází originální učebnice, které vytváří lektorský a metodický tým CIC – naposledy například soubor materiálů Česky raz dva, který vznikl v reakci na příchod velkého množství ukrajinských žáků a byl distribuován do škol v rámci projektu Učebnice pro Ukrajinu. 

„Jsme rádi, že můžeme už 20 let být součástí procesu pomoci cizincům v České republice. Srdečně vás zveme na naši narozeninovou oslavu – benefiční koncert ve Vinohradském pivovaru 15. června od 19:00,” říká ředitelka organizace Anna Marie Vinařická. Výtěžek z benefičního koncertu půjde na podporu služeb a aktivit pro klienty CIC.