Login

Signup

Běhy proti demenci

20. 9. 2021 | 0 Comments
featured-image
„Běžím, dokud ještě znám cestu“ – to je podtitul v pořadí už třetího běhu proti demenci, který pořádá Dementia I.O.V.
Jeho heslo má poukazovat na to, že lidé s Alzheimerovou nemocí s přibývajícím časem postupně ztrácejí orientaci a že schopnost sportovat a běhat není samozřejmostí.
Hlavní činností neziskové organizace Dementia I.O.V., z.ú. je poskytování odborného poradenství těm, kteří pečují o své blízké trpící Alzheimerovou nemocí nebo nějakou formou demence. Dementia provozuje podpůrná centra a poradny pro lidi s demencí, seniory a pečující a pořádá vzdělávací a osvětové akce.

Virtuální charitativní běh odstartuje 21.9.2021 🏃🏽🏃🏼‍♀️  Jako součást Běhu proti demenci se počítá veškerý běh nebo chůze po celou dobu akce, tedy v rozmezí 21.-26.9.2021.

Výtěžek ze startovného poputuje na pokrytí aktivit, které pomáhají právě rodinám zasaženým Alzheimerovou chorobou. Kromě příspěvku na dobročinné účely startovné ve výši 200 Kč zahrnuje startovní číslo a diplom, které doručíme e-mailem, a medaili🥇 Podpořit nás ale můžete i nad rámec startovného, a to tím, že si při registraci zakoupíte něco navíc, například tričko nebo běžeckou čelenku. Konkrétně vybrané peníze v letošním roce použijeme na rozjezd a provoz poraden pro pečující, kteří se starají o své nemocné blízké.
Budeme vděční, pokud se zúčastníte a pozvete k pohybu i své přátele a rodinné příslušníky👨‍👩‍👧‍👦 Běžme, protože můžeme, a pomozme tak těm, kteří už nemohou.
Na 3. Běh proti demenci se můžete registrovat tady 
20. září 2021